MİDE AĞRISI

Mide ağrısına iyi gelen çorba

Mide ağrısına iyi gelen çorbalardan birkaç tanesini burada paylaşacağız. Mide ağrıdığı zaman içilecek çorbanın fazla yağlı olmaması, keskin bir tada sahip olmaması ve fazla baharatlı olmaması gerekir.

Sütlü çorba

Sütlü çorba yapılışı kolay, mideniz ağrıdığı zaman çabucak hazırlayabileceğiniz bir çorbadır. Süt mide asitlerini yatıştıran bir içecektir. Yağ mide asitlerini artıran bir faktördür. Bu nedenle yağsız yapılan sütlü çorba mideyi tahriş etmez, rahatlatır.

Sütlü çorba yapılışı:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 fincan pirinç
  • Tuz

2 su bardağı suyu kaynatın ve yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince (şiştiği zaman pişmiş olur) sütü ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.

Ocaktan almaya yakın tuzunu atın. İşte sütlü çorbanız hazır.

Sakın midem ağrıyor diye fazla içmeyin. Sütün fazlası gaz yapar.

Pirinçli yoğurt çorbası

Pirinçli yoğurt çorbası yayla çorbasına benzer. Aradaki farkı pirinçtir. Pirinç, tahıllar içinde tek gaz yapmayanıdır. Sindirim esnasında midenin asitli sıvısını kendine çeker ve mide yaralarındaki tahrişi azaltır.

Pirinçli yoğurt çorbasına eklenen nane ferahlama sağlar.

Yoğurt probiyotik olduğu için mide rahatsızlıkları çekenlerin devamlı tüketmeleri gereken bir besindir. Tüm bu özellikleri içeren pirinçli yoğurt çorbası mide ağrısına iyi gelen çorbalar listemizin ikinci sırasında yer almaktadır.

Pirinçli yoğurt çorbası yapılışı:

Malzemeler:

  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Suyu tencereye koyup kaynatın. Pirinçleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Terbiyesi için bir kasede un ve yoğurdu karıştırın. Topaklanmaması için iyice çırpın.

Ocaktaki sıcak sudan azar azar terbiyeye dökün ve karıştırın. Terbiye ılıyınca ince bir ip halinde tencereye ekleyin ve bir taraftan da karıştırın.

15 dakika pişirip nane ve tuzunu ekleyin.

Tavada tereyağını eritin ve nane ekleyin. Eritilmiş yağı çorbaya ekleyin.

Tarhana çorbası

Tarhana bilinen en eski hazır çorbalardan biridir. Aynı zamanda probiyotiktir ve düzenli olarak tüketilirse mide ağrılarını geçirir.

Tarhana çorbası yapılışı:

Malzemeler:

  • 5 litre su
  • Bir avuç tarhana
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Suyu tencereye koyun. Ocağın altını açın ve su ısınmadan önce tarhanayı ekleyin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Kaynayınca tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve biraz da nane ekleyin. Sosu tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

İlgili yazılar:

Mide ağrısına iyi gelen içecekler

Mide ağrısına iyi gelen egzersizler

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button
biliyor