BAĞIRSAK HASTALIKLARI

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlık Hastalığı ve Çözüm Yolları

Hepimiz zaman zaman hayatta problemlerle karşılaşırız, ne tahlilsizliktir ki bu problemlerden bazıları sağlık problemi olabilir. Her şeyin başı sağlık diye boşuna denmemiştir, bizimde hayatta önceliğimiz daima huzurumuz ve sağlığımız olmalıdır elbette.  Fakat artık dermansız dert kalmamıştır diyebiliriz.

Günümüz teknolojisi hepimizin bilgiye oldukça hızlı ulaşmasını sağlamaktadır, yani artık hemen hemen hepimizin evinde doktorlar vardır, internet yardımıyla her bilgiye çarçabuk ulaşabiliriz. Şimdi hepimizin hayatta hiç yoksa bir iki kez karşılaştığı o sevimsiz hastalıktan ve tedavilerinden söz edelim ve kabızlığa ne iyi gelir öğrenelim.

 

Kabızlık Nedir?

Kalın bağırsağımızdaki normal hareketliliğin performansını düşürmesi ve boşaltımda yaşanan zorluğa kabızlık denmektedir. Bu hastalık oldukça sık rastlanan bir gastrointestinal problemdir.  Kabızlık eğer bağırsaklardaki kaydırıcı malzeme yani mukoza salgısı azalmışsa meydana gelen bir hastalıktır.  İnsan bağırsaklarında dört yüz ile altı yüz çeşit arasında değişiklik gösteren bakteriler vardır, bir kısmı çok yararlı bir kısmı ise zararlıdır elbette, fakat bunların arasında bir denge bozulursa örneğin uzun süre antibiyotik alan hastalarda bu görülmektedir bu da yine kabızlığı etkileyen nedenler arasındadır.

Halk Arasında Kabızlık için Sık Fakat Yanlış Yapılanlar

Halk arasında pek çok kez duymuşuzdur sinameki otunu. Bu bitkinin kabızlığa karşı kullanılması oldukça yanlıştır. Sinameki bitkisi seyahate çıkıldığında, yolda olunduğunda uygun tuvalet bulamadınız, tutmak zorunda kaldığınız tuvaletle mücadele için tüketilebilir. Rahatlatacaktır. Fakat kabızlık şikayetiniz genel olarak varsa düzenli sinameki kullanımı o kaydırıcı malzeme dediğimiz mukozayı tamamen dışarı atar, bağırsakta mukoza kalmaz bu ise hiç iyi bir durum değildir.

Kabızlık Problemi için Yapılması Gerekenler

Pirinçsiz zeytinyağlı pırasa yemeğini bir kase olarak öğlen yemeğinden önce ve akşam yemeğinden önce yenmesi kabızlık şikayeti olanlar için kesin kez çözümdür. Kabızlık yaşayan insanlarda dışkı bağırsakta uzun süre durduğunda kişi için ciddi problemler meydana çıkmaya başlamaktadır. Karaciğerin yükü çok artmaktadır, vücut bir yandan zehirlenir ve sivilce gibi cilt problemleri de kendini göstermeye başlar. Yoğurt suyu da bahsettiğimiz bakteri popülasyonları için oldukça önemlidir, takviyedir. Günde iki kez kullanımı ile ( bir öğleden önce yani sabah ya da saat on bir gibi bir de öğleden sonra) bir hafta on gün kadar yapıldığı takdirde kişinin kabızlık problemi ortadan kalkacaktır. Yoğurt suyu ile birlikte biraz da kızarmış ekmek tüketimi yine hastalığı rahatlayacaktır.

Kabızlığa İyi Gelen Bitkiler

Kayısı: Güneşte kurutulmuş kayısıları süt ile kaynatıp içtiğiniz takdirde kabızlık probleminizde ciddi anlamda rahatladığınızı göreceksiniz. Beş tane kayısıyı sıcak suyun içinde beklemeye bırakın. Üç hafta Boyunca gece yatmadan bu kayısıları tüketin, bağırsaklarınızdaki düzensizlik yok olacaktır.

İncir: Kuru incirleri geceden suya bırakın ve sabada dek bekletin. Sabah aç karna bu beklettiğiniz incirleri yiyin. Bu da ine bağırsak hareketlerinizi düzene sokacaktır.

Erik:  Erikleri geceden suya bırakın ve yine sabaha kadar bekletin. Bağırsak hareketlerinizin düzene girmesi için yine sabah aç karna tüketin.

Üzüm: On gram kadar üzümü bir bardak kaynar suyun içine atarak on dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız suyu içerseniz kabızlık probleminiz tamamen ortadan kalkacaktır.

Elma: Kış meyvelerinden bir tanesi olan ve kırmızı, yeşil renkleri ile dikkatleri üzerine çeken elma da kabızlık için iyi gelmektedir. Yemeklerden önce kabuğuyla yenen bir elma kabızlık sorununu yaşamanızı önleyecektir.

Ispanak: Çiğ tüketildiği takdirde bağırsakları düzenler, pişirildikten sonra balla tatlandırılıp yenilirse sindirime iyi gelir.

Zeytinyağı: Bir iki çorba kaşığı zeytinyağını sabah aç karnına sade ya da suya karıştırarak içerseniz kronik kabızlığa iyi gelir.

Daha fazla bilgi için: http://www.bodytr.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
biliyor