ibrahim saraçoğlu sigara bıraktırma kürü

Sigara bırakması zor alışkanlıklardır. Sigaranın zararları konusunda sanırım herkes bilinçlidir. Akciğer kanserinden, damar sertliğine, nefes darlığından mide problemlerine kadar neredeyse her hastalığın oluşumunda payı var sigaranın. Eğer sitemizi dikkatlice incelediyseniz ülser, reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının bağırsak hastalıklarının mimarlarından birinin sigara olduğunu öğrenmişsinizdir.
Sigarayı bırakmak için öncelikle kişinin kendisi karar vermelidir. Dışarıdan yapılan baskılarla be illetin bırakılamayacağı açıktır. Bununla birlikte sigarayı bırakmaya kendi hür iradesi ile karar verenleri bekleyen bazı sorunlar vardır. Bunların başında nikotin bağımlılığı gelir. Her gün düzenli olarak bu kimyasal maddeyi alan kişiler, yoksunluk halinde normal bir insana göre gayet hırçın ve çaresiz olurlar. Bu nedenle sigaraya karar veren kişi ne kadar azimli olursa olsun çevresinin desteğini almadan, nikotin yoksunluğunu telafi eden çareler bulmadan sigarayı kolay kolay bırakamaz.
İbrahim Saraçoğlu sigara alışkanlığını insanın kendi kendini cezalandırması olarak değerlendiriyor. Bu tespitin ne kadar da yerinde olduğu ortada.
İbrahim Saraçoğlu sigara bırakma kürü
İbrahim Saraçoğlu sigarayı bırakmak isteyenlere tere tüketmelerini tavsiye ediyor. Günde 15 adet tere, üzerine limon sıkılarak yemelidir. Bu kürü ikiye bölüp öğleden önce ve sonra kullanırsa daha fazla etkisi olur.Her ay bir hafta uygulansa yeterlidir. Tere kürü akciğerlerde biriken nikotini dışarı attırır. Bu yüzden ilk birkaç gün öksürürseniz endişelenmeyiniz, akciğerlerinizin temizlendiğinin işaretidir.
İbrahim Saraçoğlunun başka bir sigara bırakma kürü karabaş çayıdır. 7-8 başak karabaş bitkisi bir bardak suda 5 dakika kaynatılır. Sabahları bu kür hazırlanır ve sigara içme arzusu geldikçe bir yudum içilir. Karabaş çayı sigara arzusunu kısıtlayacaktır.
Düz yapraklı aslan pençesi bitkisi de sigarayı bıraktırıyor. Sigarayı bırakmak isteyen kişi bu bitkiyi yanında taşımalı, sigara isteği geldikçe sapından bir miktar kırıp çiğnemelidir.