İbrahim Saraçoğlu karnabahar kürü nasıl yapılır ?
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu gastrit ve ülser hastaları için karnabahar kürünü önermektedir. Karnabahar kürü mide asitlerini dengeleyerek mide yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.
Karnabahar lif oranı yüksek ve kalorisi düşük bir sebze olması nedeniyle sağlıklı zayıflama diyetlerinin gözde sebzelerindendir.
Bir fincan karnabahar günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 77’sini, günlük K vitamini ihtiyacınızın yüzde 20’sini, günlük B6 ve folat ihtiyacınızın yüzde 10’unu karşılamaktadır.
Düzenli olarak karnabahar tüketmenin bazı kanser türlerine karşı ekstra koruma sağladığı, cilt sağlığını artırdığı, kalp ve şeker hastalığı için bir çok faydası olduğu tespit edilmektedir.
İlgili yazı: Karnabahar gaz yapar mı ?
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu karnabahar kürünün mide rahatsızlıkları yaşayanlar için tavsiye etmektedir.
İbrahim Saraçoğlu karnabahar kürü nasıl yapılır ?
1-1,5 su bardağı klorsuz su kaynatılır, kaynayınca içine birkaç yaprağı ile birlikte 150-200 gram karnabahar eklenir ve kısık ateşte 5-6 dakika kaynatılır.
Suyu süzülerek ılıyınca içilir.
Karnabahar kürü günde iki kere uygulanır. Her gün akşam ve sabah bu kür ayrı ayrı hazırlanmalıdır.
Karnabahar kürü mide ağrıları geçene kadar her gün uygulanır.
Karnabahar kürü aç ve tok uygulanabilir.
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun karnabahar kürünün nasıl hazırlandığı ve uygulandığı aşağıdaki videoda yer almaktadır.
İlgili yazılar:
Mide ağrısına iyi gelen içecekler
Mide ağrısına iyi gelen egzersizler