Mide gribi belirtileri

Mide gribi virüs kaynaklı ve başkasına bulaşabilen bir hastalıktır. En büyük belirtisi ishaldir. Yeni doğan bebeklerin veya sık meyve tüketen kişilerin normalden fazla ve cıvık dışkılaması anormal bir durum değildir. Mide gribi nedeniyle oluşan ishalde ayrıca halsizlik ve kusma görülür.
Çocuklarda mide gribi yetişkinlere oranla daha şiddetli seyredebilir. Böyle durumlarda çocukta hiçbir şey yiyemeyecek derecede mide bulantısı ve kusma görülürse ya da 39-40 derecede ateş görülürse acilen doktora gidilmelidir. Serum tedavisi ağzına hiçbir şey koyamayacak derecede hasta olan çocuğu hızlı bir şekilde normale döndürecektir.
Mide gribi belirtilerinden birisi de kontrol edilemez su kaybına bağlı olarak yaşanan ağız kuruluğudur. Vücudun susuz kaldığını idrarın koyu olmasından, dilin, damağın kurumasından, göz çukurunun derinleşmesinden anlayabilirsiniz. Susuz kalan bebeklerde bıngıldak çöker.
Mide gribi viral bir enfeksiyon neticesinde oluştuğundan ateş ve baş ağrısı görülebilir. Halsizlik, terleme de görülebilir.
Mide gribinin evde tedavisi bol sıvı tüketmek şeklinde olur. Antibiyotik veya bitkisel kürlerin tedavi edici bir etkisi yoktur. Dinlenmek, çorba içmek, yağsız yiyeceklerden ve kuruyemişlerden uzak durmak hastalığın seyri açısından faydalıdır.
Genellikle ölümcül etkisi olmayan mide gribi bazı durumlarda telafisi güç zararlara yol açabilir. Bunlardan birisi kalp krizini tetiklemesidir. Bilindiği üzere kalp rahatsızlıkları olan kişiler kan sulandırıcı ilaçlar kullanırlar. Eğer vücuttaki su seviyesi ani şekilde düşerse kan sulandırıcı ilaçlar yeterli olmayacaktır. Vücudundaki su oranı gençlere göre düşük olan yaşlılar hem kalp krizi hem de böbrek hastalıkları gibi ciddi hastalıklar ile karşı karşıya kalabilirler.