MİDE ŞİŞKİNLİĞİ

Mide şişkinliği için ilaç

Mide şişkinliği için ilaçlar vardır. Ağır yemeklerden sonra karın içi basınç arttığında balon gibi şişen karnın bir an önce eski haline gelmesi istenir.

Zaman zaman şişkinlik yaşıyorsanız, mide şişkinliği için eczaneden satın alacağınız bir ilaç sizi ciddi derecede rahatlatacaktır.

Fakat mide şişkinliği sizde sürekli var ise, bu hal kronik şekilde seyrediyorsa vücudunuz sizi önemli ir hususta uyarıyor demektir.

Her gün veya birkaç günde bir şişkinlik yaşamakta iseniz, sorun sadece gaz yapıcı gıdalardan kaynaklanmamakta, en iyimser ihtimalle yanlış beslenme tarzınızın da karın şişkinliği şikayetlerinizde rolü bulunmaktadır.

Bir de konuya iyimser değil de “evhamlı” açıdan bakarsak mide şişkinliğinin bağırsak parazitlerinden mide fıtığına, karaciğer yağlanmasından, safra kesesiyle alakalı sorunlara kadar sebebi vardır.

Daha da kötümser bir ifade ile sürekli mide şişkinliğinden şikayet ediyorsanız asıl sorun siroz veya kanser bile olabilir.

Bu nedenle devam edegelen mide şişkinliği şikayetleriniz için gelişigüzel ilaç almak yerine doktora gidip asıl derdinizi öğrenmelisiniz.

Diyelim ki mide şişkinliği o anlık bir şey. Yani öğlen kuru fasulyeyi iki tabak yediniz ve öğleden sonra da uzun bir toplantınız var. Milletin önünde kızarıp bozarmak istemediğinizden mide şişkinliği için ilaç arıyorsunuz. O halde yardımcı olayım.

Mide şişkinliğine hangi ilaç iyi gelir

Eczaneye gidiniz ve şu ilaçları sorunuz:

  • Meteospasmyl,
  • Karminatif,
  • Metsil fort çiğneme tableti,
  • Simetikon antiflatulan,
  • Pankreo digest,
  • Panzynorm,
  • Cc bizym,
  • Biogastirin,
  • Euorbon,
  • Korbosseptin

 

Bu ilaçlar gerilen sindirim kaslarınızı gevşetecek ve içeride birikmiş olan gazı bir an önce hapsolduğu yerden kurtaracaktır.

Piyasada adı duyulmuş bazı ilaçlar hakkında bilgi vereceğim:

Gaz giderici ilaç meteospasmyl

Bu ilaç şişkinliğin yanı sıra karın ağrısı, spazma ve huzursuz bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklar için de kullanılmaktadır.

Etkin maddesi alverin sitrattır. Hamile evya emziren bayanlar kullanamaz. Bazı kişilere alerji yaptığı da görülmüştür. Bu nedenle bir kere kullandıktan sonra anormal bir durumla karşılaşırsanız kullanmakta ısrar etmemeniz gerekir.

Şişkinliğin yanı sıra başka rahatsızlıklarınız var ise ve bunlar için ilaç kullanıyorsanız etkileşime girebilir. Organik nitratlarla veya kalsiyum blokerlerla birlikte kullanıldığı zaman ani tansiyon düşüklüğüne sebebiyet verebilmektedir.

Alkol ile birlikte alındığında da hızlı bir tansiyon düşüklüğü yaşanır.Bu ilaç yemeklerden önce ve günde 2 veya 3 kere alınır.

Gaz giderici ilaç metsil

Bu ilacı etkin maddesi simetikondur.Gaz şikayetleri için doktorlar tarafından reçete edilir. 7-8 liraya alabileceğiniz ucuz bir ilaçtır.

Yemeklerden sonra kullanılır. Günde 3 veya 4 kere kullanabilirsiniz. Tabletler iyice çiğnendikten sonra yutulur.

Bu ilacın çocuklar için damla ve süspansiyon çeşitleri bulunmaktır.

Bebeklerde gaz için ilaçlar

Anne sütü gaz yapıcıdır ve bebeklerin sindirim sistemi halen gelişme sürecinde olduğundan zaman zaman gaz sancıları oluşmaktadır. Bunun için zinco damla, metsil damla, sap simplex ve nurse harveys isimli gaz giderici ilaçlar satılmaktadır.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
biliyor